>

Salam Lebaran ヾ(@⌒ー⌒@)ノ

 Salam Lebaran Dear Reader sayang :)


1 Syawal has long gone. Today is 10 Syawal. Lama betul tak update blog ni. Sorry miss bloggy sayang.
At 5.00 am 30 Ramadhan, kami sampai kampung. Sahur terus. Balik tiga buah kereta. But before that, kami singgah rumah Raub dulu. Rindunya. I miss the moments where birds chirping in the morning and the fresh air. Ya Allah, Rindunya. Kami buka puasa bersama as one family for the first time in this Ramadhan.
Rumah kat Gerik, Perak pun best. Lagi best. Mendamaikan. Rindu juga (@´_`@)

Then after Isyak Prayer we continue our journey, I was long long journey and we stop at RnR a few times.  Abah penat. 

30 Ramadhan... Buat ketupat dengan Ayoh n Mek (Panggilan kepada my grandparents)
Haaa... Ni BAJU RAYA saya :) 


Abaya tu sebenarnya dari tahun lepas. Size L. Too big for me. Then I decide to outer and make it comfortable with my body and height. Tadaaa... Cantik kan :) Pandai jugak am outer baju. Hehe...
(Pernah outer baju kemeja abah warna putih untuk dijadikan baju pergi kerja)

Malu juga nak pakai baju ni sebab pink sangat. Tapi am tak beli pun any baju raya this year. Pakai mana yang ada. Need not pakai juga lah baju ni.  Percaya atau tidak tudung yang am pakai tu tudung mama dulu. Dah bertahun tapi suka sangat tudung-tudung mama yang lama-lama. Cool lah. (✿◠‿◠)


Jimat kan. Tak nak susahkan duit abah dah. Pakai je mana yang ada.。◕‿◕。
weeeee...

Tak banyak gambar.Ni pun abah yang ambil. Sebab tu la gambar macam blur. Abah pandai sangat ambil. Hehe...  O(≧∇≦)O








Bbq buat kat rumah mak cik Nor. Lepas tu kami pergi rumah Cik Wani. Amit and Pawi ada kat situ buat dikir barat. Haha.. Kelakar betul suara Pawi.

video
Video ni kelakar. Si kecik dua orang ni.


alapaca versi Malaysia

kami langkah pagar nak masuk kawasan ni. Kebun getah sebelah bendang.



 Aqilah wear that dark blue. Form 5. Sekarang ustaz Rozeli ajar dia pulak :)
So hardworking


 
 dekat  Kubor. Melawat. Sedekah al-fatihah semua.

 Ni kubor Tok Bah. Dah lama meninggal. Dia imam kampung. Tapi am tak sure sangat kaitan beliau dengan family am. Entah  (ヘ。ヘ)


 muka azim macam nak terberak je. Dia ni saje jeeee nak ambik gambar buruk-buruk. Geram betul



 Dekat railway lama menuju ke Thailand. Kak cik cakap dah tak pakai. Dah berhutan pun.



 all my beloved cousins and anak cousins. Hehe.. Oleh kerana moyang kami Cina Siam, sebab tu ada certain yang cina-cina sikit. Yang am peluk tu Alin. Cute kan? Tembam je. Kakak dye yang kanan sekali.

Yang si kecik purple tu Yaya. Pandai. Tak nak pergi tadika sebab nak belajar kat rumah.



Mocca and mochi :) Ni kucing kat Rumah Raub.

otw balik Rawang kami singgah Raub lagi. Ingat nak singgah kejap je. Tapi jiran tiga buah rumah ajaaakkk jugak masuk beraya. Haha.. Need not beraya juga la malam-malam ni. 





No comments:

Post a Comment

ans!!
Top
♪ヽ( ⌒o⌒)人(⌒-⌒ )v ♪This Blog is Protected. Copyright 2013 © Design By Amiraazid( 。・_・。)人(。・_・。 )