>

Long Speech from an AE Engineer for the upcoming students :)

I am very happy to hear that you are good in math and science, the skills you develop in those subjects will be of great benefit in the Aerospace industry. A Bachelor of Science in Aerospace Engineering is a great foundation to the world of Aviation. In this industry the basics for success start with a good foundation regarding aerospace, patience, skill, and determination. All of those qualities are usually embodied by women. This makes aviation a natural fit for any woman if she chooses to study the profession. The difficulty does not come so much as getting the job as it does to keep the job. All women face some challenges in any male dominating sector. The key is to have the mindset that you are qualified for the job and can perform any task as well or better than anyone else. If you find yourself not equipped for something, learn what you do not know, and try it again. Remember the only chance you will get, is the chance you make for yourself. Just for reference I also showed your question to some of the people I work with. (See below)

 - Crystal Responses from colleagues at Boeing: In the 14 years of being an engineer; I personally have never experienced difficulty being a woman in the aerospace engineering field. Once I witnessed a woman who wanted to get special treatment because she was female. (She didn't last long because she refused to go to the aircraft). I feel that if a woman doesn't see a difference between male/female in the way she should be treated, then she will do fine. If one does their job, they are fine. Thanks.

 - Francis Today doors for women are opening up in every field. Don't give up on your dreams because of another opinion. It may not come easy and you may have to work harder but go for it. When I started in this field I would be the only woman and minority for years but now there are many women of every nationality, follow your dreams.



 - Linda No, it's not hard for women to get in the field. Because it is so male dominated, a majority of companies are looking to diversify their pool of employees by looking for qualified women engineers and engineers from different cultures to fill open job postings. During a mentor session on site with UW, one of the female students asked this same question to one of the directors from the Everett site. He stated it had been difficult to hire more women because he hasn't had many applicants. That definitely needs to be changed so I encourage you to seek that AE degree and get involved with technical organizations like SWE, SAE and/or AIAA to seek out those companies that are looking to diversify their employee base.

 - Stephanie I can't speak for other companies, but it seems to me that women are doing quite well at Boeing. - Vern It doesnt matter to me if an engineer is a man or woman, what matters is that they know what they're doing. I admire anyone that can make it through all of the math and other courses to get that degree.

 - Shelby Is it difficult for women AE to get job in any airline company since it is a male dominating sector? It is not any more difficult for women to get a job than for a man. Some of our best engineers are female. Do women face difficulties in this sector? Everyone faces problems do not let roadblocks stop you from reaching your goals. If being an aircraft engineer is your dream then go for it.

 - Rodrick I think that there will be challenges in any male dominated field. However, getting hired into aerospace engineering is not one of them. The quantity of women who excel in math and science and go on to pursue related degrees is very small. The corporate world is ever-changing and the need for a diverse workforce has been realized. With that being the case, increasing all types of diversity including work history, background, sex, race, etc is a priority, especially in engineering. I work for Boeing, one of the largest Aerospace companies, and I would strongly recommend that you pursue a degree in aerospace from an ABET-accredited university. With the corporate culture changing, it is much easier for a woman to gain employment in engineering. I would recommend that you seek out internships and co-ops from engineering companies in your sophomore and junior years of college to significantly improve you hiring chances immediately after college. - Magnificent



All about to be an Engineer

my Targets :) 

Masuk Universiti Putra Malaysia dalam kos
BACELOR KEJURUTERAAN AEROANGKASA

Dapat bantuan JPA

Become degree student with less stress

Dapat 4.0 pada semua 8 semester. Amira boleh!
Yakin!

Graduate with excellent skills and results

Kerja with passion at Sendayan, Negeri Sembilan

Capai Redha ALLAH swt


Little news for my dad yang Malaysia bakal ada Pusat Aeroangkasa di Sendayan, Negeri Sembilan. Please refer my previous post regarding the news from Metro(if im not mistaken)
I wanna be an earlier generation to serve in this sector at Sendayan.

It still under construction and maybe will be finished in 2015 where I'm ni 2nd year student

Niat hati nak jadi legacy... hihi.. Berangan je

Breaking News for Amira

SEREMBAN: Negeri Sembilan bakal menjadi hab pengeluaran produk berteknologi tinggi aeroangkasa bagi rantau Asia Pasifik apabila projek pembinaan kilang Messier-Bugatti-Dowty di Sendayan Techvalley di sini, siap sepenuhnya pada 2015.
Projek bernilai berbilion ringgit oleh syarikat Perancis itu adalah bagi memenuhi keperluan pelanggannya di rantau ini selain melengkapkan pusat serupa yang ada di Perancis dan Amerika Syarikat.
Keyakinan terhadap potensi Negeri Sembilan, khususnya Sendayan, turut diperakui Perdana Menteri Perancis Jean-Marc Ayrault yang melawat tapak projek itu sempena lawatan kerja selama dua harinya ke negara ini.

Ayrault berkata lawatan kerja berkenaan merupakan sebahagian gerak kerja beliau dalam usaha meneliti pembangunan industri aeroangkasa yang semakin berkembang di seluruh dunia termasuk di Malaysia.

"Saya menganggap syarikat ini (Messier-Bugatti-Dowty) memilih Malaysia sebagai kawasan baru untuk memperluaskan pasarannya di Asia Pasifik kerana negara ini stabil selain pertumbuhan kemajuan yang pantas dan memberangsangkan," kata beliau kepada pemberita selepas lawatan itu, yang diterjemahkan oleh Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Messier-Bugatti-Dowty Vincent Mascre.

Lawatan beliau ke tapak itu turut diiringi Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan.

Ayrault berkata Perancis juga kini tidak hanya memfokuskan kepada pelaburan di negara-negara maju, sebaliknya akan memberikan keutamaan kepada rakan kongsi kelas pertengahan yang mampu membangun seperti Malaysia.

Sementara itu, Mohamad berkata kestabilan dan keamanan negara ini selain potensi yang dinamik telah menarik minat banyak pelabur luar seperti Messier-Bugatti-Dowty datang ke sini.

Katanya, syarikat tersebut sebenarnya sebelum ini telah meninjau beberapa negara lain namun memilih Malaysia dan Sendayan, Negeri Sembilan selepas menyaksikan perkembangan positif industri penerbangan awam di negara ini.

"Syarikat ini telah melabur lebih RM200 juta bagi fasa pertama dan akan diteruskan dalam fasa kedua dan ketiga dan saya berharap mereka akan berjaya beroperasi dengan baik di sini," katanya.

Messier-Bugatti-Dowty adalah anak syarikat Safran Group, syarikat antarabangsa Perancis yang menghasilkan komponen kapal terbang dan aeroangkasa.

Kilang syarikat itu di Sendayan Techvalley yang akan menghasilkan sistem brek karbon untuk kapal terbang termasuk model bagi Airbus dan Boeing, mula dibina pada suku keempat tahun lepas dan dijangka beroperasi awal tahun 2015. - Bernama

Alhamdulillah :)

Openhouse rumah Rawang already settle :) such a relief...
Gembira tengok tetamu tak putus datang since after Zuhur sehingga maghrib
Penat? Tak la. Mama lagi penat.
Pulut, nasi impit, laksa kuah putih, laksa asam and rendang.

Mama gembira sebab orang puji masakan dia. Mama is the best chef. Kat kampung belah ayah, orang panggil dia chef. Belah mama, dialah yang lead any making dishes.

Sedap sedap sedap
But I cant eat with normal way with this new blue braces :')
sakit sakit sakit

Thanks my future senior Kak Jimah, mr dinie yang smart, lina adikku and fatin munirah sayang :) sebab datang rumah ye
 
So.. what should I write actually in this piece?

    
 

Aku sayang Allah

Thanks Allah for giving me this oppurtunity to live and breathe on your glorious earth.

Ya Allah, make my love for You the most beloved thigs I have, make Your displeasure the most fearful thing to me. 
Ya Allah, instill in me a passion of meeting You and Your Prophet. 
When you have given the world become horror with tremendous death, make me still worshipping you and give me coolness when facing the real terrorist.

Ya Allah
Save them Allah
Make them Shaheed
Give infinite strength in theirselves

Memories 2013


my lil cousins yang comel 





















saya sayang mereka semua

Salam Lebaran ヾ(@⌒ー⌒@)ノ

 Salam Lebaran Dear Reader sayang :)


1 Syawal has long gone. Today is 10 Syawal. Lama betul tak update blog ni. Sorry miss bloggy sayang.
At 5.00 am 30 Ramadhan, kami sampai kampung. Sahur terus. Balik tiga buah kereta. But before that, kami singgah rumah Raub dulu. Rindunya. I miss the moments where birds chirping in the morning and the fresh air. Ya Allah, Rindunya. Kami buka puasa bersama as one family for the first time in this Ramadhan.
Rumah kat Gerik, Perak pun best. Lagi best. Mendamaikan. Rindu juga (@´_`@)

Then after Isyak Prayer we continue our journey, I was long long journey and we stop at RnR a few times.  Abah penat. 

30 Ramadhan... Buat ketupat dengan Ayoh n Mek (Panggilan kepada my grandparents)
Haaa... Ni BAJU RAYA saya :) 


Abaya tu sebenarnya dari tahun lepas. Size L. Too big for me. Then I decide to outer and make it comfortable with my body and height. Tadaaa... Cantik kan :) Pandai jugak am outer baju. Hehe...
(Pernah outer baju kemeja abah warna putih untuk dijadikan baju pergi kerja)

Malu juga nak pakai baju ni sebab pink sangat. Tapi am tak beli pun any baju raya this year. Pakai mana yang ada. Need not pakai juga lah baju ni.  Percaya atau tidak tudung yang am pakai tu tudung mama dulu. Dah bertahun tapi suka sangat tudung-tudung mama yang lama-lama. Cool lah. (✿◠‿◠)


Jimat kan. Tak nak susahkan duit abah dah. Pakai je mana yang ada.。◕‿◕。
weeeee...

Tak banyak gambar.Ni pun abah yang ambil. Sebab tu la gambar macam blur. Abah pandai sangat ambil. Hehe...  O(≧∇≦)O








Bbq buat kat rumah mak cik Nor. Lepas tu kami pergi rumah Cik Wani. Amit and Pawi ada kat situ buat dikir barat. Haha.. Kelakar betul suara Pawi.

video
Video ni kelakar. Si kecik dua orang ni.


alapaca versi Malaysia

kami langkah pagar nak masuk kawasan ni. Kebun getah sebelah bendang.



 Aqilah wear that dark blue. Form 5. Sekarang ustaz Rozeli ajar dia pulak :)
So hardworking


 
 dekat  Kubor. Melawat. Sedekah al-fatihah semua.

 Ni kubor Tok Bah. Dah lama meninggal. Dia imam kampung. Tapi am tak sure sangat kaitan beliau dengan family am. Entah  (ヘ。ヘ)


 muka azim macam nak terberak je. Dia ni saje jeeee nak ambik gambar buruk-buruk. Geram betul



 Dekat railway lama menuju ke Thailand. Kak cik cakap dah tak pakai. Dah berhutan pun.



 all my beloved cousins and anak cousins. Hehe.. Oleh kerana moyang kami Cina Siam, sebab tu ada certain yang cina-cina sikit. Yang am peluk tu Alin. Cute kan? Tembam je. Kakak dye yang kanan sekali.

Yang si kecik purple tu Yaya. Pandai. Tak nak pergi tadika sebab nak belajar kat rumah.



Mocca and mochi :) Ni kucing kat Rumah Raub.

otw balik Rawang kami singgah Raub lagi. Ingat nak singgah kejap je. Tapi jiran tiga buah rumah ajaaakkk jugak masuk beraya. Haha.. Need not beraya juga la malam-malam ni. 





ans!!
Top
♪ヽ( ⌒o⌒)人(⌒-⌒ )v ♪This Blog is Protected. Copyright 2013 © Design By Amiraazid( 。・_・。)人(。・_・。 )